Ultrazvuk srca

kardiologija
Savremena medicina nas obavezuje na konstantno usavršavanje i praćenje najnovijih metoda dijagnostike. Poliklinika Aviva je u svom radu posvećena upravo tome, a ultrazvuk srca (ehokardiografija) predstavlja jedan od ključnih segmenata naše dijagnostičke ponude.

Ultrazvuk srca je neinvazivna, bezbolna metoda koja pruža detaljne informacije o strukturi i funkciji srca. Kroz ovu metodu, naši stručnjaci mogu detektovati moguće promene na srcu, poput uvećanja srčanih komora, oštećenja srčanih zalistaka, prisustva tromba, srčane slabosti ili drugih stanja koja mogu uticati na zdravlje srca.

Postupak se izvodi pomoću ultrazvučne sonde koja emituje zvučne talase visoke frekvencije, a odrazi ovih talasa se pretvaraju u sliku koja prikazuje anatomiju i rad srca u realnom vremenu.

Naš tim se sastoji od iskusnih kardiologa i tehničara koji su prošli temeljnu obuku za izvođenje ehokardiografskih pregleda. Poliklinika Aviva se ponosi time što nudi vrhunsku uslugu u prijatnom i profesionalnom okruženju, uz poštovanje vaše privatnosti i udobnosti.

Naša tehnologija ultrazvuka poslednje generacije omogućava izuzetno precizne slike koje pružaju sveobuhvatne informacije o stanju vašeg srca. Na taj način možemo ranije otkriti potencijalne probleme i započeti odgovarajući tretman, što značajno povećava šanse za uspešan ishod.

Kada je potrebno uraditi ultrazvuk srca?

Ultrazvučni pregled srca se preporučuje ukoliko imate istoriju srčanih problema u porodici, ako ste imali srčani udar ili ukoliko pokazujete simptome koji bi mogli ukazivati na problem sa srcem, poput bolova u grudima, nedostatka daha, osećaja preskakanja srca ili nesvestice.

Dok ultrazvuk srca može otkriti potencijalne probleme, on takođe pruža važne informacije o ukupnom zdravlju vašeg srca. Može pomoći u proceni efikasnosti lečenja ili pratiti napredak srčanih bolesti tokom vremena.

Zakazivanje ultrazvučnog pregleda (Eho srca) u Nišu

Zakazivanje ultrazvučnog pregleda srca je brzo i jednostavno. Sve što treba da uradite je da nas kontaktirate telefonom ili putem našeg mejla. Naš stručni tim će se pobrinuti da odgovori na sva vaša pitanja i obezbedi vam termin koji najbolje odgovara vašem rasporedu.

Poverenje koje nam poklanjate je naša najveća motivacija. Vaše zdravlje je naš prioritet i posvećeni smo pružanju najkvalitetnijeg mogućeg tretmana.

Zahvaljujemo se što ste odabrali polikliniku Aviva za svoje zdravstvene potrebe. Radujemo se što ćemo biti deo vašeg puta ka boljem zdravlju srca.

ZAKAŽITE PREGLED

Pregled ili kosultaciju sa nekim od naših lekara specijalista možete zakazati i na nekom od brojeva telefona.
+381 18 350 2771
+381 18 350 2778
+381 65 350 2771