Testovi za genomsko profilisanje raka

Foundation Medicine je kompanija usmerena ka transformaciji terapije obolelih od karcinoma. Oni su na tržište plasirali inovativne testove za genomsko profilisanje raka koji pomažu da se za svakog pacijenta odredi ciljana terapija u skladu sa genomskom strukturom tumora. U našoj poliklinici Aviva nudimo vam usluge genomskog profilisanje raka koje izvodi tim stručnjaka sa iskustvom. Upoznajte se sa našim uslugama i kontaktirajte nas!

FoundationOne CDx

DNK profilisanje raka je inovacija na tržištu koja je mnogim pacijentima omogućila efikasnije izlečenje od karcinoma različitih tipova. U tu svrhu koriste se moderni FoundationOne CDx testovi.

FoundationOne CDx je genomski test zasnovan na bazi tkiva u solidnim tumorima. Može se izvoditi sa dostupnim uzorkom tkiva kancera. On se obično izvodi za rak debelog creva, karcinom pluća, karcinom dojke i rak prostate. 

Lekar specijalista preporučiće vam test koji je najbolji u vašem slučaju. 

Foundation Medicine testovi analiziraju preko 300 mutacija gena i biomarkere tumora, čitajući DNK kancera. Na taj način obezbeđuju krucijalne informacije o tome kako će kancer reagovati na terapiju.

Koje benefite nude sveobuhvatno genomsko profilisanje karcinoma?

Oni pružaju važne informacije uz koje se izvodi personalni plan lečenja i odabir adekvatne terapije koja izlazi van okvira tradicionalnog lečenja:

  • Ciljana terapija – Ona može sprečiti rast ćelija raka targetiranjem mutacija koje su otkrivene testiranjem. Ovakva terapija obično dolazi u formi medikamenata;
  • Imunoterapija – Pomaže vašem imunom sistemu da napadne ćelije raka;
  • Klinička ispitivanja – Pacijenti koji ispunjavaju uslove mogu se odlučiti za oblike lečenja koji su u razvoju.

Izuzev toga, genomsko profilisanje raka omogućava vam da uštedite vreme koje je izuzetno dragoceno u lečenju karcinoma i to na taj način što se izbegavaju metode lečenja koje nisu pogodne za vaš organizam, odnosno za sam kancer. Rezultati testova čekaju se 20 dana i dolaze u vidu detaljnog izveštaja koji lekaru specijalisti pomaže da vam prepiše najbolju terapiju.

Genomsko testiranje raka i ciljana terapija u Aviva poliklinici

Stručno osoblje poliklinike Aviva čine onkolozi i patolozi sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa onkološkim pacijentima. Godine iskustva i različite situacije u onkološkoj praksi, doprineli su tome da danas svim pacijentima pružimo najefikasnije rešenje u borbi protiv kancera različitog tipa. 

Na osnovu rezultata testova, lekari specijalisti preporučiće vam terapiju koja vam najviše odgovara – imunoterapija, hemioterapija, hormonoterapija ili molekularna terapija koja deluje na molekule u ćelijama kancera. 

Ukoliko želite da saznate više o ovom tipu testiranja, ili da se testirate, uvek nam se možete obratiti putem kontakt forme ili nas posetiti na poznatoj lokaciji. Nalazimo se u Nišu, na adresi Bulevar Nemanjića broj 12

Čekamo vas da zajedno dođemo do najboljeg rešenja i pomognemo vam na putu izlečenja od zloćudnih tumora!

ZAKAŽITE PREGLED

Pregled ili kosultaciju sa nekim od naših lekara specijalista možete zakazati i na nekom od brojeva telefona.
+381 18 350 2771
+381 18 350 2778
+381 65 350 2771