UROLOGIJA

Urologija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom i lečenjem bolesti urogenitalnog sistema (bubrezi ,mokraćna bešika, uretra i testisi, epididimis, prostata kod muškaraca) kod muškaraca i žena.

Mokraćna bešika ima sposobnost da zadrži oko pola litra mokraće tokom perioda od 2 do 5 sati, bez osećaja nelagodnosti. Razlika u dužini mokraćne cevi (uretre) kod muškaraca i žena, kanala koji služi za izbacivanje mokraće iz bešike, dovodi do veće podložnosti žena za razvitak bakterijskh infekcija urinarnog sistema. Kod muškaraca, uretra je dugačka oko oko 20 cm, dok je kod žena znatno kraća i iznosi samo 4-5 cm.

Urolozi poliklinike Aviva u Nišu su specijalizovani za dijagnostiku i lečenje najčešćih problema urogenitalnog sistema, kao što su: 

  • uporne, produžene ili nejasnie infekcije urinarnog trakta, 
  • inkontinencija (nevoljno puštanje mokraće), 
  • bol ili pojava krvi tokom mokrenja, 
  • zapaljenje mokraćne bešike, 
  • upala prostate, 
  • uvećana prostata, 
  • kamen u bubregu, 
  • seksualna disfunkcija, 
  • karcinom urinarnog trakta. 

Naši lekari koriste najsavremeniju opremu i tehnologije za dijagnostiku i lečenje uroloških bolesti. Uz korišćenje ultrazvuka, može se precizno dijagnostikovati i pratiti napredovanje bolesti. Uz to, u poliklinici nudimo i različite procedure, koje nam omogućavaju da detaljno ispitamo stanje mokraćnih puteva i obavimo neophodne terapije.

Pored dijagnostike i lečenja, naši urolozi se bave i prevencijom uroloških bolesti. Redovni pregledi mogu pomoći u otkrivanju problema urogenitalnog sistema u ranom stadijumu, što značajno poboljšava izglede za uspešno lečenje. Preventivni pregledi su ključni za održavanje dobrog zdravlja, a urološki pregled se preporučuje svim muškarcima starijim od 40 godina. U okviru ovog pregleda, urolog obavlja pregled testisa i prostate koristeći palpatorni pregled, i izvodi ultrazvučnu dijagnostiku genitourinarnog trakta, uključujući bubrege, ureteru, mokraćnu bešiku, prostatu. Nakon pregleda, pacijenti dobijaju ekspertski izveštaj za svaki pregled. 

U našoj poliklinici, pored uroloških pregleda, nudimo i savetovanje pacijentima o pravilnoj ishrani, načinu života i drugim faktorima koji mogu uticati na zdravlje urogenitalnog sistema.

Urološki problemi mogu biti neprijatni i uticati na kvalitet života. Zato je važno da se pravovremeno obratite stručnjaku i dobijete adekvatnu dijagnostiku i terapiju. Naš tim urologa je tu da vam pomogne i pruži najbolju moguću negu.

Svi naši lekari su vrlo brižni i posvećeni pružanju personalizovane nege svakom pacijentu. Bez obzira na vašu dijagnozu, mi znamo koliko je vaše zdravlje važno za vas i vašu porodicu, i zato se trudimo da vam pružimo najbolju negu i tretman.

Zakazivanje pregleda je lako i jednostavno. Kontaktirajte nas putem telefona ili e-pošte kako biste se dogovorili za vašu prvu konsultaciju i saznali više o tome kako Vam možemo pomoći u lečenju vašeg urološkog stanja.

Hvala što ste izabrali našu polikliniku kao vašeg zdravstvenog partnera. Radujemo se što ćemo vam pružiti najbolju moguću negu i lečenje.

ZAKAŽITE PREGLED

Pregled ili kosultaciju sa nekim od naših lekara specijalista možete zakazati i na nekom od brojeva telefona.
+381 18 350 2771
+381 18 350 2778
+381 65 350 2771