ULTRAZVUČNA DIJAGNOSTIKA

Ultrazvučna dijagnostika je postupak koji se koristi u medicini već dugi niz godina i pokazala se vrlo efikasnom u dijagnostici različitih bolesti i stanja. Ultrazvučna dijagnostika se često koristi kao prvi izbor u dijagnostici različitih problema i mogućih patologija.

U poliklinici Aviva u Nišu imate na raspolaganju vrhunski tim, stručnih, iskusnih radiologa, koji vam uz pomoć najmodernijih ultrazvučnih aparata mogu pomoći u rešavanju različitih problema.

Najpovoljnije cene ultrazvuka:

Color doppler dojki i aksila 3600 RSD
Ultrazvuk abdomena 3000 RSD
Color doppler vena donjih ekstremiteta 3600 RSD
Color doppler karotidnog i vertebralnog sliva 3600 RSD
Ultrazvuk štitne žlezde 3000 RSD

Stručni tim

Nudimo sledeće usluge iz oblasti ultrazvučne dijagnostike:

  • Ultrazvuk (Ultrazvuk srca, Ultrazvuk abdomena, Ultrazvuk male karlice, Ultrazvuk mekih tkiva i mišića, Ultrazvuk limfnih žlezdi, Ultrazvuk štitaste žlezde, Ultrazvuk timusa, Ultrazvuk zglobova, Ultrazvuk parotidnih i submandibularnih žlezda, Ultrazvuk renalnih arterija)
  • Color doppler (Color doppler dojke, Color doppler karotidnog i vertebralnog sliva, Color doppler vena i arterija gornjih ili donjih ekstremiteta, Color doppler vene porte, Color doppler abdominalne aorte sa ilijačnim arterijama)
  • Core biopsije (Core biopsija dojke, Core biopsija štitatste žlezde)
  • Konsultacije radiologa

ZAKAŽITE PREGLED

Pregled ili kosultaciju sa nekim od naših lekara specijalista možete zakazati odmah.

Šta je ultrazvučna dijagnostika?

Ultrazvčna dijagnostika je bezbolna dijagnostička metoda koja koristi zvučne talase kako bi stvorila slike različitih telesnih regija u cilju dijagnostikvanja bolesti i njenom lečenju.

Ultrazvuk se koristi kod otkrivanja ili praćenja oboljenja srca i krvnih sudova, digestivnog trakta i urinarnog trakta. Takođe se koristi za pregled dojki, štitaste žlezde, testisa, kukova kod dece i mekih tkiva i mišića.

Kako se izvodi ultrazvuk?

Na mesto postavljanja ultrazvučne sonde nanosi se tanak sloj gela koj treba da obezbedi bolji kontakt između površine kože i sonde i na taj način obezbedi kvalitetniju sliku.

Pomeranjem sonde usmerava se snop ultrazvučnih talasa ka željenoj regiji.

Priprema pacijenata za ultrazvuk

Sama metoda je ne invazivana i bezbolna, tako da posebna priprema nije neophodna, osim kod ultrazvučnog pregleda organa trbuha i male karlice.

Kod ultrazvučnog pregleda organa trbuha potrebno je da pacijent ne konzumira hranu 6 do 8 sati pre pregleda, a i duže hranu koja je podložna stvaranju gasova jer gas koji se normalno nalazi u digestivnoj cevi može predstavljati prepreku ultrazvučnim talasima.

Kod ultrazvučnog pregleda male karlice treba uneti dosta vode 1 do 2 sata pre pregleda da bi mokraćna bešika bila puna. U istom cilju bi pacijent trebalo da izbegava mokrenje pre obavljanja samog pregleda.