Hijaluronske injekcije za zglobove

Šta je hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina se nalazi u zglobovima i služi kao podmazivač, omogućavajući glatko klizanje zglobnih površina. Ona igra ključnu ulogu u amortizaciji zgloba i dopremanju hranjivih materija hrskavici zgloba. Kada dođe do degenerativnih promena u zglobu kolena, hijaluronska kiselina se može smanjivati, što dovodi do smanjenja volumena hrskavice i pojave bolova.

Koja je uloga hijaluronske kiseline u zglobu?

Hijaluronska kiselina ima ulogu u smanjivanju proizvodnje supstanci koje dovode do zapaljenja i oštećenja zgloba, čime se sprečava propadanje hrskavice i preventivno deluje protiv daljih degeneracija. Aplikovanjem hijaluronske kiseline u zglob obnavlja se funkcija sinovijske tečnosti i smanjuju zapaljenski procesi, što je posebno važno nakon sportskih povreda, ortopedskih intervencija kao i kod starijih pacijenata, i na taj način se uklanja bol, ubrzava proces regeneracije i povećava pokretljivost zgloba.

Kako se primenjuje hijaluronska kiselina u zglob kolena ili kuka?

Davanje hijaluronske kiseline u zglob kolena ili kuka je pod kontrolom ultrazvuka i sama intervencija traje 20 minuta.  Nakon intervencije, pacijent može osetiti blagu nelagodnost ili blagu bol, koja će brzo nestati. Preporučuje se da pacijenti izbegavaju teško fizičko naprezanje nekoliko dana nakon intervencije. Hijaluronske injekcije u koleno su vrlo učinkovite u lečenju artroze i drugih degenerativnih promena u zglobu kolena. Oni omogućuju pacijentima da se vrate normalnom stilu života bez bola i otežanog kretanja.

Kada je reč o hijaluronskim injekcijama u zglob kolena, prioritet treba dati preparatima sa visokom koncentracijom hijaluronske kiseline koja ima visoku molekulsku masu, poput Hyruan One. Ova vrsta hijaluronske kiseline omogućava bolji oporavak i dugotrajno ublažavanje bolova.

Ako se susrećete sa sličnim problemima, svakako se posavetujte sa našim vrhunskim reumatlolozima o mogućnostima primene terapije kako biste se oslobodili bola i poboljšali kvalitet života.

ZAKAŽITE PREGLED

Pregled ili kosultaciju sa nekim od naših lekara specijalista možete zakazati i na nekom od brojeva telefona.
+381 18 350 2771
+381 18 350 2778
+381 65 350 2771

    Hijaluronske injekcije za zglobove