Bolesti dojke

Dobrodošli u našu polikliniku gde za vas imamo specijalni kabinet za dijagnostiku bolesti dojke – vašem pravom izboru za sve vaše potrebe u vezi sa zdravljem dojke. Nudimo Vam sveobuhvatan pristup dijagnostici bolesti dojke, koristeći najsavremenije metode kao što su ultrazvuk dojki, core biopsija dojke i klinički pregled onkologa, kako bismo vam pružili najbolju moguću brigu o vašem zdravlju.
Aviva Nis Onkologija
Ultrazvuk dojki je neinvazivna metoda koja koristi zvučne talase visoke frekvencije kako bi se stvorila slika unutar dojke. Ova tehnika je bezbolna i ne koristi jonizirajuće zračenje, što je čini sigurnom opcijom za redovno praćenje zdravlja dojki. Ultrazvuk dojki može otkriti različite promene u dojci kao što su ciste, fibroadenomi ili druge nepravilnosti koje mogu ukazivati na prisustvo tumora.

Core biopsija dojke je jedna od najpreciznijih metoda za uzimanje uzorka tkiva dojke radi dalje analize. Ova tehnika uključuje upotrebu finih igala za uzimanje malih uzoraka tkiva iz dojke pod kontrolom ultrazvuka koje se zatim šalju na laboratorijsku analizu (ph analiza). Core biopsija dojke je obično indicirana kada se ultrazvukom dojke ili drugim metodama otkrije sumnjiva promena u dojci, kako bi se precizno utvrdila vrsta i priroda promene. Naš iskusni tim radiologa će vam pružiti najbolju moguću brigu tokom core biopsije dojke, obezbeđujući brze i precizne rezultate.

Klinički pregled dojke je osnovni deo redovnog praćenja zdravlja dojke. Naši onkolozi obavljaju temeljne kliničke preglede dojke kako bi otkrili eventualne promene u veličini, obliku ili teksturi dojke koje mogu ukazivati na prisustvo tumora ili drugih nepravilnosti. Klinički pregled dojke može biti kombinovan sa drugim metodama dijagnostike dojke kako bi se obezbedila potpuna i sveobuhvatna procena zdravlja dojke i pristupilo adekvatnom lečenju.

Vaše zdravlje dojki je naš prioritet. Naš stručni tim medicinskih profesionalaca je posvećen pružanju najboljih usluga.